Na geslaagde wraking lonkt nu vrijspraak

paleis-2_reasonably_small ARNHEM – De advocaat generaal eist vrijspraak in de zaak tegen de 31-jarige R. van den B. .Van den B., gezegend met een strafblad van 29 pagina’s, zou in Utrecht 3 flesjes parfum hebben gestolen. Maar volgens de advocaat generaal is het dossier te onduidelijk voor een veroordeling.

gevangenisstraf

Van den B. is op 6 januari wel door de politierechter Midden Nederland veroordeeld tot 2 weken. Zijn advocate Esther van Elst vond het dossier toen ook al onduidelijk. Zij  ging in hoger beroep en ze vroeg het hof om getuigen. De advocate moest raadsheer Abbink wraken om haar zin te krijgen. Aan nieuwe rechters mag ze haar verzoek om getuigen opnieuw doen.

voorwaardelijk

Het wordt dit keer een voorwaardelijk verzoek om een getuigenverhoor. Want Van Elst vindt natuurlijk vooral dat het hof de eis van het openbaar ministerie moet overnemen. Uitspraak 29 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 juni 2013 Een geslaagde wraking van het gerechtshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.