Zeister brandmoord hof tbs wegens persoonlijkheidsstoornis

ausma ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 31-jarige Aryan R. tot 12 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens moord.. Volgens het hof heeft R. op 23 december 2009 in Zeist Narges Achikzei in brand gestoken.

Willem Jan Ausma

Volgens het openbaar ministerie was R. jaloers op de man met wie haar slachtoffer zou gaan trouwen. R. zegt dat zij alles vergeten is wat er die dag is gebeurd. Ze kreeg van de rechtbank 18 jaar omdat ze ook nergens aan meewerkte. Volgens deskundige speelde R. toneel. Advocaat Willem Jan Ausma ging in hoger beroep. Tijdens dat beroep werkte R. wel mee aan persoonlijkheidsonderzoeken.

meervoudige persoonlijkheid

Twee deskundige concludeerden zelfs dat R. last heeft van een meervoudige persoonlijkheid. Het gerechtshof gaat niet mee in deze omstreden theorie. Het hof ziet wel dat slachtoffer last heeft van een persoonlijkheidsstoornis en zij legt daarom tbs met dwangverpleging op. Die tbs behandeling gaat normaal gesproken beginnen na het uitzitten van 8 jaar gevangenisstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 juli 2013 Zeister brandmoord 12 jaar en tbs om gespleten persoonlijkheid

27 februari Zeister brandmoord zeer langdurig psychiatrisch onderzoek

23 oktober 2012 Nieuw uitstel hoger beroep brandmoord

‘6 juli 2012 Psychiatrisch onderzoek verdachte brandmoord

20 april 2012 Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid

13 april 2012 Brandmoord aangehouden in de tweede ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.