Een dronken moeder die op straat haar zoontje mishandelt

rechtbank 009 UTRECHT – Een dronken moeder die midden in de nacht op straat haar zoontje in elkaar slaat, zo vat rechter Marieke Engbers de feiten samen in de zak tegen Sanderijn de K. Het is weinig verheffend allemaal, verzucht de rechter.

zeldzaam

Verheffend is het niet zeldzaam is het wel. Een slaande moeder met 2 jonge kinderen haalt zelden de rechtbank. Het begon zo oer-Hollands. Een moeder die op de laatste avond van de avondvierdaagse met 2 zoontjes naar huis fietst. Ze besluit even een biertje te gaan drinken bij een vriend. Er zijn minder mensen die zich daarin herkennen.

voetballen

Oudste zoontje Quinten wil niet mee omdat hij de volgende ochtend moet voetballen. Hij voelt de bui waarschijnlijk al aankomen. De vriend bij wie het biertje gedronken wordt,  verklaart later tegen de politie die jongen bleef zeuren dat hij naar huis wilde. Moeder vertrekt rond middernacht.

buurvrouw

Buren zien dat Quinten buiten een paar vreselijke klappen krijgt. Een buurvrouw die langs komt rijden in haar auto stopt en zegt er iets van. Die buurvrouw krijgt vervolgens een pak slaag van de dronken moeder. Een vriend haalt ze uit elkaar. Maar Sanderijn vernielt nog wel even een spiegel van de auto.

psychoses

De politie noemt Sanderijn in het proces verbaal een dronken vrouw met wijd open gesperde ogen. Quinten zegt tegen de politie dat hij het niet erg vindt dat hij een klap heeft gekregen, als zijn moeder maar wordt geholpen. Sanderijn ontkent dat ze heeft geslagen. Hoogstens een beetje geduwd. Ze vertelt dat ze zo raar doet omdat zij pillen slikt tegen psychoses. Dan kunnen een paar biertjes raar vallen zegt zij tegen rechter Engbers.

mishandeling

Maar het verleden van Sanderijn vol drankmisbruik en psychische problemen zonder veroordelingen maakt dat laatste niet erg geloofwaardig. Verder is het een hoop ellende. Haar zoontjes heeft ze sinds die avond niet meer gezien. Ze zijn bij hun vaders ondergebracht. De rechter is ervan overtuigd dat ze als een echte dronkenlap tenminste 1 klap heeft uitgedeeld aan haar zoontje. De rechter legt 80 uur werkstraf op waarvan 40 voorwaardelijk wegens mishandeling en vernieling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.