Een vreemde manier om schoon schip te maken

rechtbank 006 UTRECHT – U wilt toch schoon schip maken, zegt rechter Marieke Engbers verbaasd tegen de 32-jarige Zohra. Maar over het begrip schoon verschillen rechter en verdachte duidelijk van mening.  Zohra wil niet zeggen met wie ze een inbraak heeft gepleegd. Er zijn beelden van Zohra bij de woning van haar ex. Ze knuffelt de man met wie ze de inbraak pleegt, maar Zohra houdt tegen de rechter vol dat ze niet weet wie die man is.

bloed

Zohra heeft 7 feiten op haar dagvaarding en zo’n zitting kan snel gaan als zij inderdaad schoon schip maakt. Maar al snel blijkt dat ze vrijwel alles ontkent en alle zaken tot in detail moeten worden doorgenomen. Dat duurt uren. Zelfs als haar bloed op de ramen zit, ontkent ze dat ze er is geweest. En er is veel bloed gevloeid bij deze inbraken. De vaste methode was simpel: een baksteen door de ruit en daarna Zohra. Een rechter noemt dat klungelig maar het is wel een soort methode.

beroving

Zohra is opgepakt na een beroving van een 94-jarig vrouw in een supermarkt. Ze moest DNA afstaan. Er waren talloze hits. Volgens de reclassering is Zohra compleet aan lager wal geraakt. Een van de rechters merkt op dat haar strafblad wel erg kort is voor een vrouw die zo diep is weggezakt. Zohra vertelt dat ze jarenlang in de gedwongen prostitutie heeft gewerkt. .

cassatie

Haar enige aantekening op het strafblad is het neersteken van haar ex bij wie ze nu ook 3 keer heeft ingebroken. Daar heeft ze 4 maanden voorwaardelijk en een verplichte opname voor cadeau gekregen van de rechtbank Utrecht. Maar tegen dat cadeau is ze in hoger beroep en zelfs in cassatie gegaan tot grote verrassing van rechter Engbers.

kliniek

Haar advocate Bast vertelt dat Zohra naar een andere kliniek wil en daarom in hoger beroep is gegaan. De officier eist 20 maanden waarvan de helft voorwaardelijk. De officier vertelt ook dat Zohra vanaf week 38 terecht kan in de kliniek. Maar als u dat zo graag wil, moet u niet weer in hoger beroep gaan, zegt rechter Engbers nog maar een keer. Uitspraak 29 augustus (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 oktober 2012 Gewelddadige vrouw krijgt 4 maanden voorwaardelijk

21 september 2012 Drie gewelddadige vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.