Een oplichter is geen bedelaar

rechtbank 010 UTRECHT – De meervoudige kamer van de rechtbank Midden Nederland veroordeelt de 31-jarige Ismail B, tot 4 maanden cel. B. liep in een proeftijd en daarom moet hij daarnaast nog eens 4 maanden uitzitten.

laptop

B. sprak mensen op straat aan. Hij vertelde dat zijn laptop uit zijn auto was gestolen. Hij vroeg 50 euro voor benzine om vanuit Utrecht naar Roermond te rijden.De rechtbank maakt korte metten met het verweer van B. dat hij op straat bedelde en dat de gulle gevers wisten dat ze niets terug zouden krijgen. De rechtbank oordeelt dat B. zijn slachtoffers schade heeft toegebracht en dat hij hun vetrouwen op ernstige wijze heeft geschonden.

politierechter

De straf was gelijk aan de eis. Advocate Claudia Lammers vroeg om een werkstraf. De meervoudige kamer denkt er 2 weken over na en zij neemt het advies van de reclassering over om onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen.Vroeger, niet al te lang geleden, werden dit soort zaakjes in 10 minuten door de politierechter afgedaan. Maar er staan steeds vaker dit soort kleine zaken op de rol van de meervoudige kamer. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 augustus 2013 Het verschil tussen bedelen en oplichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.