Uitgestelde rechtszaak tegen monster van Leersum leidt tot Kamervragen

73d75b52fb01b3bd8dfc873c77b92fabUTRECHT – Heel veel was er niet eens mis bij de zaak tegen de 77-jarige Rudolf R. uit Leersum. .De verdachte Rudolf is er samen met zijn advocaat. Hij heeft de dagvaarding gekregen maar te laat. Dat gebeurt vaker en in dit soort eenvoudige zaken ziet de verdediging regelmatig af van zo;n termijn. Maar dit is de spreekwoordelijke druppel in de publiciteit over het geknoei in Utrecht en omstreken. CDA kamerlid Peter Oskam vraagt een kamerdebat aan.

Peter Oskam

Advocaat Kiela wil graag uitstel omdat deze zaak volgens Kiela gaat om een burenruzie en een goed gesprek welkom is. Kiela vertelt er niet bij dat een ruzie over een overpad 10 jaar geleden leidde tot een gigantische hoeveelheid rechtszaken. R. is daarna door de strafrechter 3 keer veroordeeld wegens stalking. R. een op het eerste oog zeer sympathieke voormalig leraar, was de eerste Nederlander die van de rechter zijn eigen huis niet in mocht omdat hij zijn buren bleef belagen.

proeftijd

R. loopt in een proeftijd hij is onder meer veroordeeld tot  166 dagen cel en 4500- euro voorwaardelijk. De officier van justitie wil die straffen ten uitvoer leggen. De officier vindt dat de zaak best vandaag kan worden afgedaan. In feite lijkt advocaat Kiela dat ook toe te geven. Hij vraagt zelf om een verwijzing naar de politierechter. Maar daar vindt de rechtbank het toch te ingewikkeld voor. De zaak wordt aangehouden.

kamerdebat

Die aanhouding van deze zaak leidt tot nieuwe grote verhalen in de krant. Die verhalen leiden tot een kamerdebat. Dat debat over het functioneren van het Openbaar Ministerie in Midden Nederland is gelukkig meer dan terecht.De zaak tegen het monster van Leersum gaat op 3 oktober verder.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.