Verhuurder met strafblad hoeft niets te betalen

horeca UTRECHT – De voorzieningenrechter bepaalt dat Jan G. voorlopig geen geld hoeft te betalen aan de huurders in een pand aan de Brink in Laren een restaurant waren begonnen. In het pand zat jarenlang een restaurant, maar de burgemeester van Laren weigert nu een horecavergunning te verlenen omdat eigenaar G. een strafblad heeft. G. is in december door de rechtbank veroordeeld wegens fraude en witwassen. Hij is in hoger beroep.

strafblad

Volgens de advocaat van de uitbaters van dit restaurant had G. moeten vertellen over zijn strafblad dan waren de huurders nooit met hem in zee gegaan. Het restaurant is kort open geweest maar toen de gemeente Laren dreigde te sluiten zijn de uitbaters gevlucht. Ze zeggen dat ze 8 ton schade hebben geleden. Ze willen geld zien van hun verhuurder.

bezwaar

G. betaalt niet, want hij heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de burgemeester om hem geen vergunning te verlenen. De voorzieningenrechter oordeelt dat het helemaal niet zeker is dat G. geen horecavergunning krijgt. Daar moet een bestuursrechter zich eerst over uitspreken. Bovendien stelt voorzieningenrechter Hagendoorn dat de uitbaters zelf ook tegen het besluit van de gemeente in hoger beroep hadden kunnen gaan. Als ze dat wel hadden gedaan lag er nu al een oordeel van een onafhankelijke rechter (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 augustus 2013 De plaatselijke Holleeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.