Over een boze hovenier en een ontevreden klant

gras UTRECHT – Cornelis is boos. Hij voelt zich het slachtoffer van een misdrijf en nu moet hij bij de politierechter verschijnen omdat hij iemand heeft.bedreigd. Hij is zo boos dat hij blijft praten tot ver na zijn laatste woord.

gras

Cornelis is hovenier. Hij had de tuin aangelegd bij een gepensioneerde politieman die nogal precies is. De politieman is niet tevreden over het werk van Cornelis. Cornelis lost het op. Hij legt zelfs extra gras, zo vertelt hij aan politierechter Alex van Maanen. De klant blijft ontevreden en Cornelis laat het erbij.

website

De klant laat het er niet bij zitten. Die kaapt de website van het hoveniersbedrijf. Hij schrijft Cornelis een brief dat hij een allerlei antireclame op die website gaat zetten als Cornelis de problemen niet oplost. Cornelis ontploft en gaat naar de woning van zijn ontevreden klant. Die klant had daar al op gerekend. De man heeft een camera opgehangen.

total loss

Op de zitting ook al duidelijk dat Cornelis het hart op de tong heeft. Bij zijn klant gaat hij zich niet bewust van de camera volledig los: als ik nog een brief in mijn brievenbus krijg, dan kom ik jou totalloss slaan, ik gooi een tegel dwars door je ramen, ik kom je totalloss slaan, ik verniel je hele tuin

bewijs

Rechter Alex van Maanen waarschuwt Cornelis dat hij voor de zitting dit filmpje heeft gezien. Weliswaar staat alleen de rug van Cornelis op dit filmpje, maar die heeft net in een bijzin al toegegeven dat hij aan de deur is geweest. Hij klaagt zelfs over klanten die camera’s ophangen. Het bewijs is rond, maar hij blijft bij zijn volkomen zinloos ontkenning. De officier eist 300 euro boete.

zakelijk

Rechter Van Maanen is niet heel boos om die belachelijke ontkenning. De rechter heeft meer problemen met het kapen van de website door de ontevreden klant. De man mag vertellen dat hij slapeloze nachten heeft gekend door de bedreigingen. Maar bij rechter Van Maanen heeft hij het verbruid. Zo los je een zakelijk probleem niet op, besluit de rechter. Hij legt de boete voorwaardelijk op.

Cornelis die niet beseft hoeveel geluk hij heeft gehad, wil nog verder praten. Maar de rechter snoert hem de mond. Twee weken de tijd voor hoger beroep, besluit de politierechter. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.