Incassobureau oplichters

Amsterdam2 AMSTERDAM -  De rechter commissaris houdt 2 mannen nnen die worden verdacht brieven te hebben gestuurd, namens het  incassobureau  Corpus Justitia 2 weken binnen

beslag

De twee  mannen zijn op 27 augustus aangehouden in Rotterdam en Amsterdam. Een vrouw is door rc vrijgelaten. Een derde man is al eerder door de officier van justitie naar huis gestuurd. In Rotterdam en Amsterdam zijn huiszoekingen verricht. Ook is een bedrijfspand in Amsterdam doorzocht. De politie heeft administratie meegenomen en heeft op bankrekeningen beslag laten leggen. 

129 euro

Corpus Justitia heeft aan particulieren in heel Nederland brieven gestuurd waarin ten onrechte wordt gesommeerd een bedrag van 129 euro over te maken. Het bedrijf dreigde met beslaglegging op het huis, de auto en de bankrekening als de ontvanger niet tot betaling over zou gaan.Daarnaast werden, uit naam van een niet-bestaand advocatenkantoor, brieven verzonden waarin werd aangemaand tot betaling voor niet geleverde diensten.

Corpus Justitia

Begin augustus zijn bij de Fraudehelpdesk en bij het Bureau Meld Misdaad Anoniem honderden telefoontjes binnengekomen van verontruste slachtoffers. Hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van Corpus Justitia is nog niet bekend. Ook niet hoeveel geld is overgemaakt naar dit bedrijf. Het onderzoek is in volle gang (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Incassobureau oplichters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.