Woningoverval Voorthuizen laatste vonnis

gelderland.jpg ARNHEM – De rechtbank veroordeelt de laatste overvaller van de geruchtmakende woningoverval in Voorthuizen. Deze verdachte een 34-jarige Culemborger, krijgt 5 jaar gevangenisstraf. Bij de woningoverval kwam een van de daders om het leven.

motoren

De slachtoffers, een echtpaar uit Voorthuizen, vielen op door hun motoren. De verdachten zochten uit waar de eigenaren van de motoren woonden. Een medeverdachte, een  28-jarige vrouw uit Arnhem belde aan met de vraag of ze mocht plassen in de woning

mes

De 3 overvallers onder wie een 27-jarige Edenaar gebruikten veel geweld. Ze schoten de bewoner van het huis in zijn been Deze verdedigde zich met een mes en hij stak de Edenaar dood. Het slachtoffer is daar niet voor vervolgd.

De derde overvaller, een 26-jarige man uit Beekbergen kreeg al 8 jaar, maar hij had nog een overval op zijn kerfstok. De officier eiste ook tegen de Culemborger 8 jaar cel Diens  advocaat vroeg de rechtbank om er rekening mee te houden dat de Culemborger enkele weken voor de overval zonder enige nazorg uit een verslavingskliniek is gegooid.

straf

De rechtbank stelt vast dat de Culemborger uit de kliniek is ontslagen omdat hij de regels had overtreden De rechtbank ziet daarin geen reden voor strafvermindering  De rechtbank legt 5 jaar op omdat dat een normale straf is bij dit soort overvallen. De vrouw die aanbelde bij de woning in Voorthuizen, heeft 2 jaar gekregen. Hoger beroep dient op 1 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 maart 2013 Woningoverval Voorthuizen slachtoffers niet vervolgd

5 oktober 2012 Drie verdachten Voorthuizen vast

21 september 2012 Vrouwelijke verdachte woningoverval Voorthuizen in bewaring

28 augustus 2012 Verdachte woningoverval Voorthuizen 3 maanden binnen

15 augustus 2012 Woningoverval Voorthuizen 1 verdachte in bewaring 1 verdachte vrijgelaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.