Openbaar Ministerie in Utrecht blijft een rommeltje maar nu komt er hulp volgens het Openbaar Ministerie

twitter_avatar_reasonably_small UTRECHT – De zaak tegen de 39-jarige Yoran A. uit Zwaag en Gerrit en Arie H. uit Baarn kan ook al niet doorgaan. Het openbaar ministerie is vergeten de advocaten in deze zaak op te roepen. Dat brengt de rechtbank naar buiten.

zelfmoord

De 3 verdachten niet geheel onbekend in de rechtbank.  Ze zouden 2 jaar geleden een xtc lab in Baarn aan het werk hebben gehad. Er waren ooit 4 verdachten maar een verdachte pleegde zelfmoord in de cel. De andere verdachten staan vandaag te juichen want hun zaak gaat zeker over de magische grens van 2 jaar heen en veel straf zullen de rechters in deze zaak niet meer geven.

schuld

De rechtbank wijst direct met een beschuldigende vinger naar het openbaar ministerie in een persbericht.

Het Openbaar Ministerie (OM) had van de rechtbank opdracht gekregen om verdachten en advocaten op te roepen voor deze zitting. Omdat de advocaten niet op de hoogte waren gesteld en verdachten het recht hebben zich bij te laten staan door een advocaat, besliste de rechtbank vandaag dat de zaak moet worden aangehouden. Er wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum voor de zitting gepland.

Vanwege organisatorische problemen bij het OM komt het de laatste tijd regelmatig voor dat geplande strafzaken in het arrondissement Midden-Nederland moeten worden uitgesteld. De rechtbank is bezorgd over deze situatie en voert hierover gesprekken met de leiding van het arrondissementsparket Midden-Nederland.

De voortgang van de strafrechtspleging wordt door het aanhouden van zittingen belemmerd. Alle betrokkenen bij een strafzaak: verdachten, slachtoffers en nabestaanden moeten langer wachten op de afhandeling van een rechtszaak en daarmee langer in onzekerheid zitten. Aldus de rechtbank.

Openbaar ministerie

En ook het openbaar ministerie reageert met een persbericht. Het OM betreurde natuurlijk wat er gebeurd is. Maar het is allemaal de schuld van de samenvoeging en de verhuizing en hulp is onderweg,

De leidinggevenden en medewerkers van het parket zetten momenteel alles op alles om zoveel mogelijk te voorkomen dat zich opnieuw incidenten blijven voordoen zoals vandaag. Om die reden zijn er intensieve kwaliteitscontroles ingesteld om alle zaken en zittingen compleet, tijdig en correct aan te leveren, te behandelen en af te doen.

verbeterproces

De processen, die de laatste tijd danig op de proef zijn gesteld, zullen weer op orde moeten worden gebracht. De leiding van het parket heeft het College van Procureurs Generaal om ondersteuning gevraagd bij dit verbeterproces. Met de optimale focus van het parket op het zittingsproces en met deze bijstand van parketten uit het land moet opnieuw de juiste kwaliteit geleverd kunnen worden.

(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.