Tranen na een hoge eis vanwege het traumatiserende geweld door de Monstransdieven

monstrans UTRECHT – Op de publieke tribune barst een meisje in snikken uit nadat officier Drogt haar eisen heeft laten vallen tegen 3 monstransdieven. De officier noemt diefstal met geweld bewezen en ze haalt met haar eis fors uit.

Monstrans

In een afgeluisterd zeer belastend telefoongesprek zegt de moeder van de vriendin van Rudolf T. dat zij Rudolf misschien wel 6 jaar kwijt is. En hoewel de eis dus eigenlijk meevalt, stromen de tranen rijkelijk.. De officier eist tegen Rudolf T. 5 jaar. T. is volgens de officier de man die op de beelden de monstrans het museum uitsleept. Tegen Marco K. eist zij ook 5 jaar. K. is volgens de officier de spin in het web van deze bende die uit 5 personen bestaat. Fadil A. moet 4 jaar naar binnen als de officier haar zin krijgt. Twee andere verdachten komen nog.

strengere straf

De officier vertelt dat zij de roof van monstrans strenger bestraft wil zien dan andere kunstroven in Nederland. Andere kunstroven vinden ‘s nachts in stilte plaats als er niemand in het museum is. Deze Utrechtse bende heeft met veel geweld op klaarlichte dag toegeslagen. De officier denkt dat de bezoekers van het museum zijn getraumatiseerd. Bovendien gaat het om zeer kostbaar nationaal erfgoed dat uit pure hebzucht is geroofd.

anonieme tip

Er kwam al snel een anonieme tip die het hele groepje erbij lapte. De complete familie en alle vrienden van het clubje gingen onder de telefoontap. De politie zorgde vervolgens voor wat rumoer rond de uitzendingen van Opsporing Verzocht en er werd ook nog een beloning uitgeloofd. Iedereen ging elkaar vrolijk zitten bellen en er werd open en bloot over de monstrans gesproken.

foto

Bovendien is het kostbare altaarstuk gefotografeerd op de dag nadat hij is gestolen. Die foto’s zijn gewist op de digitale camera. Maar voor het rechercheteam is het een fluitje van een cent om die foto’s terug te roepen..Er is een deel verkocht. Een van de verdachten vraagt over de telefoon of de jackpot al binnen is.Zijn vriendin blijkt te beschikken over 7000 euro. De officier lijkt te suggereren dat de monstransdieven 7000 euro hebben gekregen voor het ontbrekende deel. Uitspraak 19 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 juli 2013 Raadkamer laat vierde monstransverdachte vrij

2 juli 2013 Monstrans advocaten hebben geen wensen

23 mei 2013 Monstansdieven maakten een foto van hun buit

1 maart 2013 Monstransdieven in mei op zitting

15 februari Monstransdieven in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.