De dronkenlap van de week (10)

bob_strand_208x296 UTRECHT – De 31-jarige Alex wordt beschuldigd van rijden met een ongeldig rijbewijs. Hij is de afgelopen 10 jaar zo vaak veroordeeld voor dronken rijden dat hij de titel dronkenlap van de week met glans verdient. Alex is deur tot deur verkoper. En vlot pratend probeert hij de rechter ook de alcoholloze route te verkopen waarop hij nu al 3 jaar rondrijdt.

BOB

Zes jaar jaar geleden is zijn rijbewijs afgepakt. Alex kwam terecht in een traject van het CBR met keuringen door psychologen. Twee jaar geleden kreeg hij een brief van het CBR dat hij weer mocht rijden. Dat deed hij ook. Hij werd aangehouden zonder rijbewijs. Hij wordt nu vervolgd voor omdat hij heeft gereden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

brief

Alex heeft de brief die hij kreeg van het CBR, opgestuurd naar het de officier maar hij moet toch bij de rechter verschijnen. De officier vertelt dat Alex toch fout zit omdat Alex  weliswaar een brief heeft gekregen maar dat zijn rijbewijs was pas geldig, op het moment dat hij het ophaalde. Dat heeft Alex om financiële redenen nooit gedaan, zegt hij.

2008

Dat is anderhalf jaar gelden in de tussentijd is Alex vaak gekeurd en hij kan aan de strafrechter laten zien dat zijn rechte pad niet alleen bestaat uit een verkooppraatjes maar ook dat de laatste keer dronken rijden dateert uit 2008.

gevangenisstraf

De officier benadrukte dat er gevangenisstraf staat op dit feit. Volgens de richtlijn  18 dagen cel en 600 euro boete. Alex is op de goede weg dat ziet ook de officier maar Alex had met zijn gigantische strafblad op alcoholgebied beter moeten weten. De officier eist de celstraf voorwaardelijk.

strafrechter

Alex vertelt dat hij wel veel ervaring heeft met de strafrechter maar niet voor dit soort feiten. Rechter Doekes is dat een beetje met hem eens Zij weegt zwaar mee dat de wet bedoeld is voor mensen die ondanks een verbod toch in de auto stappen. Alex mocht in feite wel rijden. Doekes  legt een boete op van 1000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 februari 2013 Dronkenlap van de week 9 Een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.