Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

marihuanabg__1__reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank luistert naar de laatste wensen van de advocaten van de laatste 9 verdachten in de zaak om de Utrechtse coffeeshop Shabab. Die coffeeshop werd gesloten na een gecoördineerde actie van de politie waarbij zelfs het leger moest helpen. Dertien verdachten worden op dit moment vervolgd.

hennep

Tientallen aanhoudingen 150 kilo hennep en een half miljoen euro contanten en wapens was de oogst van de actiedag op 27 november 2012. Inmiddels is ook de coffeeshop dicht. De eigenaar heeft Gerard Spong in de arm genomen. Spong pleit zijn bekende verhaal : een goedlopende coffeeshop in Utrecht zou zoveel in huis mogen hebben. Over al dat geld dat er ook lag, hebben we Spong nog niet gehoord.

hasjhond

De vijf laatste kleine vissen hebben gezellig het halve advocatenkantoor Van Boom in de arm genomen. Ruud van Boom heeft veel wensen. Zijn verdachte is opgepakt omdat hij met 48 patronen rondreed. Volgens Van Boom had de politie nooit in die auto mogen kijken Zelfs de hasjhond had niets geroken maar toch maakte de politie de achterbak open. Onrechtmatig zegt Van Boom, Hij wil de agent als getuige horen. De officier vindt het niet nodig.

rechtbank

De rechtbank wijst het laatste verzoek van Van Boom af. Het is niet in het belang van de verdediging. Wel wijst de rechtbank in de andere zaken 10 getuigen toe onder wie de boekhouder van de coffeeshop. De inhoudelijke behandeling begint op 6 november. In november zijn 5 zittingsdagen. De rechtbank zal medio december uitspraak doen in deze 13 zaken.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.