2 Totaal verschillende mannen in een busje en 12 kilo hennep

hennep ARNHEM – Karel en Robert Jan zijn zulke verschillende types dat het niet voor te stellen is dat ze ooit samen in een oude Mercedesbus zaten. De jas waarmee Robert Jan in de rechtbank verschijnt is duurder dan de auto van Karel. Robert Jan is directeur van een groot bedrijf. Karel is een huisman die alleen zijn dochter opvoedt en die diep in de schulden zit omdat er ooit een hennepplantage is opgerold in zijn woning.

loonstrook

De oude Mercedesbus werd door de politie gecontroleerd. Achterin de bus lag een bajonet, een mes en 12 kilo hennep in 2 plastic tassen. Ze zwijgen tegen de politie. Robert Jan claimt dat hij volkomen onschuldig is. Hij is ingestapt, want ze gingen iets drinken. Hij wist van niks. Hij verdient 120.000 per jaar en hij heeft een loonstrook meegenomen. Ik heb het geld van de hennep niet nodig vertelt hij aan de politierechter.

restaurant

Maar Karel geeft zijn medeverdachte de schuld. Karel zegt dat ze samen wegreden bij een restaurant en dat Robert Jan toen de zakken met hennep in de auto gezet moet hebben. De officier van justitie eiste 3 maanden cel tegen allebei omdat ze onduidelijk blijven over de hennep. De officier neemt Robert Jan vooral kwalijk dat hij heeft gezwegen tegen de politie. Want zo redeneert het openbaar ministerie : als je onterecht vastzit dan wil je niets liever dan de waarheid aan de politie vertellen. Dat verhaal horen we vaker in de rechtbank. Advocaat Michael Berndsen benadrukt dat alleen Karel eerder is veroordeeld voor hennep. Maar de politierechter legt beide verdachten 160 uur werkstraf op.

schuldbekentenis.

Robert Jan gaat in hoger beroep. Zijn advocaat Michael Berndsen betoogt dat er naast de verklaring van de medeverdachte geen bewijs is. De advocaat heeft veel geluk dat medeverdachte Karel niet in hoger beroep gaat. Dat is een soort schuldbekentenis en een extra puntje in het voordeel van Robert Jan..

De advocaat generaal stelt dat de 2 verhalen van de 2 verdachten lijnrecht tegenover elkaar staan. Het ontbreekt in de visie van de AG aan objectief bewijsmateriaal  om tot een veroordeling te kunnen. Hij eist direct vrijspraak. Uitspraak 30 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “2 Totaal verschillende mannen in een busje en 12 kilo hennep”

  1. Robert Jan …….
    Dat is een soort schuldbekentenis en een extra puntje in het voordeel van >>>Jan Hein.<<<
    (wel vaak redelijk slordig eerlijk gezegd, verder lees ik je blog graag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.