Parketpolitie lost misdaad op tijdens de zitting

Parketpolitie UTRECHT – Voor de leden van de parketpolitie bestaat vooral bewondering omdat ze wakker weten te blijven tijdens de urenlange zittingen in de rechtbank. In de zaak tegen de 45-jarige Colombiaanse Sandra de C. is dat gemakkelijker omdat er steeds op grote schermen fascinerende filmpjes worden getoond. En het levert nog bewijs op ook.

parketpolitie

Sandra de C. maakt deel uit van een groep van 5 personen die in 3 delen onafhankelijk van elkaar een juwelier in Baarn binnenloopt. Terwijl al het personeel met die verschillende groepjes bezig is, jat een van hen voor 20.000 euro uit de openstaande kluis. Het is vooral spannend om te zien of op de filmpjes duidelijk wordt dat de dieven met elkaar communiceren, maar er gebeurt niets dat daar op lijkt.

gerechtigheid

Omdat Sandra de C. ook glashard ontkent dat ze op een filmpje te zien is, lijkt het de voor de officier geen gemakkelijke klus. Maar deze keer komt de gerechtigheid tussenbeide. De dochter van de juwelier had het filmpje met beelden uit de bewakingscamera’s zelf geknipt en geplakt en honderden keren bekeken. Het filmpje stond zelfs op haar telefoon. De vrouw liep toevallig door Amsterdam en ze keek uit beroepsmatige interesse bij een andere juwelier naar binnen. Daar zag zij 4 leden van het groepje.

dekmantel

Ook in deze juwelier is alles gefilmd en die beelden zijn bijna komisch. Hier verliest het getrainde groepje toch hun dekmantel als een onbekende vrouw opeens voor de ramen van begint te zwaaien. Het groepje vlucht. De juweliersdochter zet zelfs de achtervolging in als de Colombianen weghollen. Sandra de C. is de klos omdat zij niet hard kan lopen. 

De C. kan over het tweede filmpje niet ontkennen dat zij het is. En zij is voor 95 procent de vrouw op het eerste filmpje. Maar toch houdt ze vol: zij is dat niet. Zij was in Italië tijdens die roof. Als bewijs levert ze een gedateerde aankoopbon van 5 spijkerbroeken die ze vanuit Milaan naar Colombia heeft laten sturen.

schoenen

Een van de agenten van de parketpolitie heeft gezien dat de Colombiaanse dezelfde schoenen draagt als de vrouw op het filmpje. Tamelijk opvallende vrijetijdsschoenen met een bruine streep op de hak. De agent vertelt in de schorsing aan de officier. De rechtbank laat de vrouw nog een keer naar voren komen en ze moet haar schoenen laten zien. Als ze weer zit in haar bankje kan ze niet stoppen met het bewegen van haar voeten.De officier eist al 7 maanden gevangenisstraf. Uitspraak 26 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.