Onverbeterlijke fraudeur die zelfs zijn eigen advocaat oplicht en in de problemen brengt

rechtbank 010 UTRECHT – De 55-jarige Johannes is een onverbeterlijke fraudeur die op elke werkplek de fout in gaat. Hij was financieel administrateur en penningmeester van voetbalclub SV Houten. En dan liggen de kansen voor het oprapen. Volgens de reclassering heeft Johannes geen zelfinzicht. Hij ontkent tegen al het bewijs in. En ook advocaat Hans van Haren kan nu aansluiten in het rijtje slachtoffers.

verzekeraar

Johannes was hoofd van de financiële administratie van Mondial Assistence. Hij was verantwoordelijk voor het uitbetalen van alle schade door dit bedrijf. Hij betaalde wekelijks duizenden facturen  En hij heeft tussen 2003 en 2009 maandelijks een paar duizend euro over geschreven naar zijn eigen rekening.

salarisverhoging

Johannes verdiende op die manier meer dan de directeur van de verzekeraar, maar toch houdt hij vol dat hij dacht dat die stortingen salarisverhoging inhielden. Hij liep pas tegen de lamp toen hij zijn werkgeversverklaring vervalste bij een hypotheekaanvraag. Toen deed het bedrijf een intern onderzoek. Johannes had 4,5 ton gejat, hij werd ontslagen en kreeg een beslag op zijn huis. Hij bleek ook nog een prostituee te hebben gered. Deze vrouw dacht dat Johannes echt directeur was de verzekeraar. Zij geloofde dat zij het geld –60.000 euro- kreeg via het bedrijf omdat de vrouw van Johannes er anders achter zou komen. Haar zaak is geseponeerd.

voetbalclub

Bij zijn volgende werkgever ging hij weer de fout in. Die zaak wordt aangehouden omdat het dossier niet compleet is. Johannes betaalde ondertussen zijn advocaat met geld van van de voetbalclub SV Houten waar hij penningmeester was.

De club wil het geld 18.000 euro terug. Die club heeft ook tegen advocaat Van Haren een kort geding aangespannen, want de club vindt dat hij het terug moet storten. Van Haren gaf aan dat hij belasting had betaald van het geld maar Van Haren stort het geld terug vlak voor het kort geding. Hij kan nu aansluiten in het rijtje schuldeisers van Johannes. Eerst moet Johannes afrekenen met justitie. De officier eist 14 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. Uitspraak 30 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.