Hoger beroep eis 20 jaar cel voor moord en poging moord

Gerechtshof Amsterdam

AMSTERDAM – De advocaat-generaal eist 20 jaar cel tegen de 52-jarige Ali D. uit Amsterdam. D. zou zijn  hoogzwangere ex-partner en haar nieuwe vriend op station Naarden Bussum hebben neergestoken op 16 augustus 2009. De nieuwe vriend overleed.

Gerechtshof Amsterdam

Sinds 2005 leven verdachte en zijn ex-partner gescheiden. D. bracht hun dochtertje terug naar het station. Daar stak verdachte zijn ex drie keer in de linkerzij en borst. De ongeboren baby werd niet geraakt. De nieuwe vriend schoot zijn vriendin te hulp met fatale gevolgen.

Bram Moszkowicz

De verdachte kreeg 18 jaar van de rechtbank conform de eis. Hij ging in hoger beroep. Zijn advocaat Bram Moszkowicz legde vlak voor uur U de verdediging neer. Omdat het hof geen Turkse psychiater wilde aanwijzen. Moszkowizc was ervan overtuigd dat D. ontoerekeningsvatbaar was.

moord

Het OM vindt reden voor een hogere eis. In de visie van het OM is er sprake van moord en poging tot moord. Verdachte heeft doelgericht gestoken met een tevoren meegenomen steekwapen in de hartstreek van beide slachtoffers, aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Het OM vindt dat alleen een langdurige gevangenisstraf recht doet aan de ernst van de feiten. Op klaarlichte dag hebben omstanders dit zien gebeuren. Tot op heden is de impact enorm voor de vrouw en haar kinderen. Ze leeft ondergedoken en is bang voor eerwraak. Een langdurige gevangenisstraf is passend en geboden", aldus de advocaat-generaal. Uitspraak 7 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.