Eis 7 jaar tegen voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B.

paleis-2_reasonably_small ARNHEM  – De advocaat-generaal eist 7 jaar gevangenisstraf tegen de 32-jarige Saban B. voor een tweevoudige poging tot moord in Amsterdam en poging tot vrouwenhandel. De 39-jarige Bekir I. hoort 6 jaar cel eisen voor de dubbele moordpoging.

steekpartij

Op 11 mei 2006 vond in een Amsterdamse internetwinkel een steekpartij plaats. Achter in de zaak werden twee mannen in elkaar geslagen en neergestoken. Een bewakingscamera legde het incident vast.

dodelijk

Volgens het OM is er sprake van poging tot moord op de beide slachtoffers. De verdachten hebben -samen met drie medeverdachten- vooraf besproken om snel en heftig geweld op de slachtoffers uit te oefenen, zei de advocaat-generaal. Volgens het OM is er lukraak geslagen en gestoken waardoor in ieder geval één van de slachtoffers potentieel dodelijk letsel had.

mensenhandel

Daarnaast wordt Saban B. verdacht van een poging tot mensenhandel in de periode 19 februari 2004 tot en met 20 februari 2004. De rechtbank in Arnhem veroordeelde Saban B. eerder tot 8 jaar cel en Bekir I. tot 7,5 jaar cel. Zowel het OM als de verdachten stelden hoger beroep in.  Saban B. is sinds 2010 voortvluchtig. Uitspraak over twee weken.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.