Strafbare hulp bij zelfdoding of de universele wetten van medemenselijkheid

officierenOM Oost ZUTPHEN – De officier van justitie eist 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de 71-jarige Albert Heringa uit Bennekom. Heringa heeft in 2008 zijn 99-jarige moeder Moeke Heringa geholpen bij het plegen van zelfmoord.

zelfmoord

Heringa zegt dat hij de laatste wens van zijn moeder vervulde. Zijn moeder wilde sterven, want de kwaliteit van haar leven was minimaal volgens de verdachte. De vrouw heeft zelf de regie in handen gehad. Hij werd pas bang toen leek dat zij pillen wilde nemen. De zoon heeft haar alleen geholpen om veilige pillen te verzamelen.

Heringa vindt dat een mens afstand moet kunnen doen van zijn recht om te leven. Hij beroept zich op de wetten van de medemenselijkheid.

strafbaar

De officier van justitie beroept zich de Nederlandse wet.  Het gaat erom wat strafbaar is en niet wat strafbaar zou moeten zijn. Het openbaar ministerie twijfelt niet aan de integriteit van Heringa hij heeft gehandeld uit zuivere motieven en compassie. Maar hij had hulp moeten zoeken bij een arts, vindt de officier. Uitspraak 22 oktober.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.