Opletten parketpolitie draagt bij aan het bewijs

parketpolitie_thumb UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 45-jarige Sandra de C. uit Columbia tot 7 maanden gevangenisstraf wegens het stelen van juwelen uit een juwelier in Baarn. De straf was gelijk aan de eis.

personeel

De 45-jarige De C. is op filmpjes te zien terwijl ze het personeel in een winkel afleidt. Ze ontkende echter dat zij de vrouw was op dit filmpje. Een agent van parketpolitie zag dat de verdachte dezelfde schoenen droeg als de vrouw op dit filmpje. De verdachte moest opstaan van de rechtbank en haar schoenen laten zien.

schoenen

De rechtbank heeft ter terechtzitting waargenomen dat de schoenen die verdachte aan had sterke gelijkenissen vertonen met de schoenen die de vrouw die op de beelden van de juwelier in Baarn te zien is, aan heeft. De rechtbank heeft waargenomen dat deze veterschoenen een lichte neus hebben en een opvallend kenmerkende lichte verticale streep aan de achterkant.

Bewijsoverwegingen

De rechtbank stelt vast dat verdachte niet alleen degene is die in Amsterdam de juwelier is binnen gegaan, maar dat verdachte ook degene is die bij de juwelier in Baarn binnen is geweest. De rechtbank stelt dit vast op basis van de diverse herkenningen die hiervoor zijn beschreven en op basis van haar eigen waarneming ter terechtzitting. De rechtbank acht de ontkenning van verdachte kennelijk leugenachtig en gaat hieraan voorbij.

De echte held in deze zaak is de dochter van de Baarnse juwelier. Zij liep met het filmpje van de diefstal bij haar ouders op haar telefoon door Amsterdam. en toen ze hetzelfde groepje in actie zag bij een juwelier. Ze voorkwam daardoor een nieuwe diefstal. Ze loste de roof bij haar ouders op. Helaas is de rechtbank zo flauw om het verzoek om schadevergoeding van 20.000 euro van de Baarnse juwelier af te wijzen vanwege onduidelijke inkoopfacturen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 september 2013 Parketpolitie lost misdaad op tijdens de zitting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.