Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

 

shoarma (1) UTRECHT – De 37-jarige Aydogan K. zou 14 jaar geleden een moord hebben gepleegd. K. ziet er niet uit of hij jarenlang gekweld is gegaan onder deze wetenschap. Hij is er niet mager van geworden.

shoarma

Officier Ester  Lodder vertelt hoe het allemaal is gegaan. Twee jaar geleden is K. veroordeeld voor een winkeldiefstal. Hij moest DNA afstaan. Hij kwam niet, maar hij werd opgehaald door de politie. Er kwam een hit met een oude moordzaak. De moord op Moouammer Kaplan in een shoarmazaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht in 1999.

persoon A.

Volgens het DNA moest K. de nooit opgespoorde persoon A zijn in het politiedossier.  De man die aan de gokkast zat en wiens bloed is gevonden achter de bar op de vloer. Het eerste deel van de zitting gaat het vooral om de sporen hoe zijn die al die jaren bewaard. Advocaat Matthijs van Dam heeft nogal wat vragen over die Chain of Custody.  Van Dam vraagt zich af of al die sporen wel gebruikt mogen worden voor het bewijs. Van Dam benadrukt dat er geen vingerafdrukken van K. op de gokkast zijn gevonden.

Bulgarije

De rechtbank besluit om het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) daar een oordeel over te vragen Ook moet de schoonmaker, die ooit verdachte was in deze zaak, worden gehoord. De man is spoorloos. Hij zit waarschijnlijk in Bulgarije’, vermoedt de officier.

En als de behandeling dan afgelopen lijkt, vraagt rechter Peter de Beer aan K. of hij nog iets wil zeggen. K. heeft aan 1 vraag genoeg om helemaal leeg te lopen. Hij is onschuldig. Hij heeft het niet gedaan. Hij kwam daar elke dag hij werkte tot half 3 ‘s nachts in een bakkerij, Hij maakte zelf zijn broodjes klaar. Hij heeft zich gesneden met een lang mes en toen is er bloed op de vloer gedruppeld.

Het was iets te vroeg met zijn verklaring naar de zin van zijn advocaat. Maar nu weet het NFI tenminste waar er naar moet worden gezocht. De zaak gaat eind december verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.