Modern inbrekersgereedschap

bmw-m6UTRECHT – Autodieven rijden tegenwoordig rond met een smartphone, een usb-stick en een laptop  waarmee ze zonder een krasje te veroorzaken met de duurste auto’s wegrijden.  De broers Visnu T. en Toelsie T. hangen alleen  omdat er op hun telefoons foto’s terug te halen zijn van gestolen auto’s,

BMW

Of het geen toeval is dat net die foto’s van die wagens op zijn telefoon stonden wil rechter Grapperhaus van de 28-jarige Toelsie A. weten, A, heeft een logische verklaring. Hij weet alles van auto’s en vrienden sturen hem regelmatig foto’s. Dan moet hij een prijs zeggen of een tip geven. Bovendien, vult hij aan, via what’s app komen er allemaal foto’s binnen waar je niets mee te maken hebt.

ramen

De broers en een vriend werden na een mislukte diefstal aangehouden. Ze vluchtten in hun eigen auto en daarin lag een apparaatje waarmee dieven ramen van auto’s kunnen laten zaken. Gevonden, zegt T. en hij wilde dat uitproberen. Als ik het zou vinden, zou ik niet weten wat ik ermee moest, antwoordt rechter Grapperhaus. Maar in de kringen waar A. verkeert, is dat blijkbaar parate kennis.

laptop

Er lag een laptop in de auto. Broer Visnu liep rond met een USB stick waarop programma’s stonden die ook op de laptop stonden. Met die programma’s konden de dieven zo het elektronisch circuit van een BMW of een Mini Cooper in. Ze pikten in 2 maanden ‘tijd samen met vriendje 8 dure wagens. De officier eist 15 maanden cel. De officier wil daarnaast dat ze 40.000 euro  criminele winst afdragen. Uitspraak 10 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.