Logische vrijspraak

hennep ARNHEM – Het gerechtshof spreekt 43-jarige Robbert Jan vrij van iedere bemoeienis met de 12 kilo hennep die in de bus lag waarin hij samen met de 48-jarige Karel rondreed. Van de politierechter in Utrecht kregen beide mannen 160 uur werkstraf. Medeverachte Karel ging niet in hoger beroep.

hennep

Afzien van hoger beroep is een soort schuldbekentenis betoogde raadsman Michael Berndsen. De advocaat generaal was het daar al mee eens. Die eiste vrijspraak, terwijl het Openbaar Ministerie in eerste aanleg 3 maanden cel had geeist.

schulden

Op het eerste gezicht sprak alles tegen Karel. De bus was van hem. Hij was eerder veroordeeld wegens hennep en hij zat diep in de schulden. Terwijl Robbert Jan als directeur van een groot bedrijf een riant salaris verdient. Maar op die zitting gaven de mannen elkaar de schuld. De politierechter oordeelde gelijke monniken gelijke kappen.

overtuiging

Maar het hof heeft uit het onderzoek ter terechtzitting niet door de inhoud van wettige bewijsmiddelen de overtuiging bekomen dat verdachte het tenlastegelegde heeft begaan, zodat verdachte daarvan behoort te worden vrijgesproken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 september 2013 2 Totaal verschillende mannen in een busje en 12 kilo hennep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.