Lijk in sloot de ene blackout deskundige is de andere niet

Bart Nelson UTRECHT – Bijna in tranen smeekt de 42-jarige Suat Y. om zijn vrijheid. Alles is de schuld van zijn vader. Hij haat zijn vader omdat deze zijn beste vriend heeft doodgeschoten. Als zijn vader hier zou zijn zou hij hem aanvliegen voegt hij eraan toe. De rechtbank onder leiding van de nogal kordate rechter Kattenbroek denkt er 10 minuten over na. Ze houden Suat in de cel. Net als zijn vader de 66-jarige Hogges Y. die in het gevangenisziekenhuis ligt.

Richard Bart Nelson

De verdenkingen zijn te sterk. Het OM gelooft niet zo heel erg in het verhaal van zoon Suat. Suat zegt dat vader Hogges opeens raar ging doen en dat vader de 43-jarige Richard Bart Nelson neerschoot tot grote verrassing van zijn zoon.

schuld

Het OM denkt dat Suat zijn vader mee heeft genomen omdat de zoon ruzie had met slachtoffer Richard Nelson. Maar officier Alexandra  Bijleveld weet ook best dat als 2 verdachten samen van plan zijn om zoveel mogelijk schuld bij een persoon te leggen, dan lukt dat meestal wel. In dit geval scheelt dat jaren gevangenisstaf voor de 41-jarige zoon en en welke 66-jarige zou zijn zoon dit voordeeltje ontnemen.

blackout

Vooralsnog bouwt de officier aan haar zaak tegen de zoon. Suat heeft ook nog verteld dat hi last heeft van een post traumatisch stressstoornis sinds de dood van zijn beste vriend. Hij heeft een blackout gekregen toen hij samen met zijn vader naar huis reed.

De officier gelooft helemaal niets van die blackout. Er heeft een deskundige naar Suat gekeken. Deze deskundige geeft aan dat een blackout mogelijk is maar dat hij eigenlijk verstand heeft van deze kwaal. Daarna is er een volgende deskundige benoemd. Deze deskundige die noemt het niet aannemelijk dat Suat last heeft van een black-out.

dwaalspoor

Officier Bijleveld omarmt die laatste deskundige natuurlijk. Zij vertelt ook dat Suat na de moord heeft geprobeerd om een dwaalspoor uit te zetten. Suat heeft aan een getuige verteld dat hij later op de dag een afspraak had met het slachtoffer. Suat heeft steeds de telefoon van slachtoffer Nelson gebeld, terwijl hij wist dat Nelson dood in een sloot lag, aldus de officier. De officier vindt dat geen typisch gedrag voor iemand die last heeft van een black-out.

De rechtbank wijst wel het verzoek van advocaat Joost Denissen toe om de blackout deskundige te horen op zitting toe. De zaak gaat verder op 4 en 5 december. Dan is de inhoudelijke behandeling.

lees ook

10 juli 2013 Lijk in sloot gangsterliefje verstopte de buit

2 maart 2013 Lijk in sloot ook chauffeur voorgeleid

28 januari 2013 Lijk in sloot voorarrest verlengd

16 januari 2013 Lijk in sloot 2 verdachten in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.