Het bejaarde monster van Leersum te oud voor de gevangenis ?

Wetboek_dicht UTRECHT – De vorige zitting in de zaak tegen het monster van Leersum leidde tot Kamervragen over het functioneren van het OM in Utrecht. Maar het gaat beter in Midden Nederland. En het uitstel van 6 weken zal in deze zaak gelukkig niet leiden tot strafvermindering, want officier Marloes Sprakel heeft haar spulletjes voor deze zitting op keurig in orde.

aangifte

Ze probeert zelfs nog een nieuwe aangifte in het dossier te krijgen. Advocaat Hans Kiela steigert en de rechtbank wijst het verzoek van de officier terecht af. Maar het kwaad voor de verdachte is geschied. Dit is een mediazaak met 2 televisieploegen in de zaal en heel Nederland weet dat er nog een nieuwe aangifte ligt tegen de onverbeterlijke 77-jarige Rudolf R.

eenzijdig

R. wil niet dat er wordt gefilmd. Hij beschuldigt de media ervan dat ze de zaak eenzijdig belichten en hem ten onrechte afschilderen als het monster van Leersum. Hij heeft zelf overigens patent op die naam. Toen zijn buren hun huis wilde verkopen, schreef hij naar potentiele kopers brieven met de mededeling dat zij naast het monster van Leersum terecht kwamen.

proeftijden

De rechtbank wijst het verzoek af. De zaak mag op tv zonder dat het monster in beeld komt. R bleef zijn buren fotograferen en pesten ondanks 3 veroordelingen en 2 proeftijden. De officier eist toch weer een nieuwe proeftijd: 6 maanden cel waarvan 3 voorwaardelijk. Daarnaast wil zij de voorwaardelijke straffen: 166 dagen cel en 4500 euro ten uitvoer leggen. Ze vraagt ook een nieuwe schadevergoeding van 5000 euro voor de buren.

Advocaat Kiela s het er niet mee eens. Deze man is te oud voor de gevangenis, betoogt Kiela. Hij vindt ook de feiten te klein voor gevangenisstraf. Uitspraak 17 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 augustus 2013 Uitgestelde rechtszaak tegen monster van Leersum leidt tot Kamervragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.