De moeder van Tom mag voor haar kinderen zorgen

logo-stichting-van-tomUTRECHT – Ik zit al 166 dagen vast en het voelt als 166 jaar zonder mijn kinderen.  En als de officier haar zin krijgt, zit ik nog 166 jaar. Dat zegt de 46-jarige Yvonne R tegen haar rechters. De oprichtster van de vrienden van Tom is vastgezet op verdenking van grootschalige fraude. De officier krijgt haar zin vandaag niet.

De vrienden van Tom

De officier Vermaseren  telt aan het begin van de zitting alles even op. Het gaat in deze zaak om  795,000 euro PGB fraude. 190.000 euro belastingfraude en 70.000 euro uitkeringsfraude. Dan zit je al bijna aan een miljoen. Daarvan is volgens de dagvaarding 7 ton witgewassen.

gokverslaafd

Volgens de officier is Yvonne R. gokverslaafd. Yvonne haalde de landelijke pers toen ze een concert organiseerde voor haar autistische zoon. Ze richtte een stichting op om kinderen met die handicap te helpen. Ze hielp andere ouders om PGB’s aan te vragen. Maar ze stak alles in haar eigen zak, zegt de officier.

bonnen

De officier benadrukt dat er talloze contante opnames zijn. Yvonne houdt vol dat overal bonnen van zijn. Die bonnen liggen allemaal bij de boekhouders. Ze kreeg van de rechtbank 2 weken vrij om de bonnen te zoeken. Die bonnen heeft ze niet gevonden, maar ze heeft zich wel keurig op tijd gemeld bij de gevangenispoort. Ze is nu boos op de FIOD die alles zou plastic tassen met bonnen hebben kwijtgemaakt.

PGB

Advocate  Marjolein Dikkerboom wil dat Yvonne vrij komt. Dikkerboom benadrukt dat de kinderen een moeder nog hebben. De officier wijst erop dat het geld op de gevangenisrekening van moeder Yvonne gestort is van uit PGB rekening van haar zoon. Officier stelt dat Yvonne nog steeds lange vingers krijgt als er PGB geld in de buurt is en de officier wil dat Yvonne in de cel blijft.

kinderen

De rechtbank laat Yvonne gaan. Het zijn toch vooral haar arme kinderen die de doorslag geven in deze beslissing van de rechtbank. Op de volgende zitting op 20 november moet ze er weer zijn. De bedoeling is, zo verklapt rechter Roel den Otter, dat Yvonne tot de inhoudelijke behandeling op vrije voeten blijft. Maar dan moet ze zich aan de voorwaarden houden. En u ziet dat de officier alles in de gaten houdt, besluit Den Otter. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.