De inbreker in de kliko

Kliko UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 29-jarige Jamal ben M. tot 6 maanden gevangenisstraf. B. heeft een inbraak gepleegd in een woning aan de Broerestraat in Utrecht. Zijn medeverdachte, de  32-jarige Driss A. kreeg 5 maanden.

schuur

Die nacht zijn de bewoners van de bewuste woning niet thuis. De buren ruiken onraad als ze allerlei geluiden horen en ze gaan polshoogte nemen. De buurvrouw belt de politie. Als ze uit het raam kijkt, ziet ze twee mannen uit het huis komen. De politie ziet de twee mannen op een schuur klimmen en er weer vanaf springen.

kliko

Inmiddels is de hele straat in rep en roer. De politie hoort een buurtbewoner roepen dat de inbreker op de kliko zit. En in de kliko zit een van de inbrekers. Ook geeft de buurtbewoner aan waar de andere inbreker heen is gevlucht. Die wordt kort daarop aangehouden in een andere tuin. Tijdens hun vlucht zijn schuurdaken en een tuindeur vernield.

ravage

In de woning is een ravage aangericht op de eerste verdieping en op de zolder. Alles ligt overhoop en uit de kluis zijn sieraden, paspoorten en pasjes verdwenen. Ook mist er een kussensloop. Die wordt later teruggevonden, met een deel van de buit er nog in.

De verdachten ontkennen. Maar vlak voor de inbraak bellen ze elkaar vaak gebeld. Ze zijn eerder samen aangehouden wegens een inbraak. De officier eiste 5 en 7 maanden. De rechtbank wijst 250 euro voor de ravage die de mannen hebben aangericht in het huis. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.