Kantoorapparaten die op papier niet bestonden

xerox_workcentre_3119 AMERSFOORT – Jean R. komt uit Blaricum en zo ziet hij er ook uit. R. is een keurig geklede man. Hij heeft een keurig geklede vrouw bij zich. Het stel is uiterlijk niet aangetast door juridische of financiele problemen.

verduistering

Jean R. wordt beschuldigd van verduistering  Volgens de officier heeft R. goederen verkocht die van zijn werkgever waren. Die werkgever was een groothandel in kantoorapparaten. Maar de goederen die hij heeft verkocht, bestonden op papier helemaal niet vertelt zijn advocaat. En daarom is het geen verduistering. 

nepfacturen

De officier van justitie ziet het wel als verduistering. R., die ook een eigen bedrijf runt, heeft goederen van zijn werkgever verkocht. Vervolgens heeft hij de klanten van zijn werkgever nepfacturen gestuurd, zegt de officier. De officier benadrukt dat R. inmiddels al met zijn voormalig werkgever bij de rechter is geweest. R. heeft zijn werkgever beloofd om 100.000 euro terug te betalen. Hij doet dat in jaarlijkse termijnen.

CD

De zaak is al een keer aangehouden om advocaat Derek Wiersum de boekhouding van de de werkgever te laten bestuderen. Maar dat is nog steeds niet gelukt omdat de CD niets weergeeft. De politie moet dat in orde maken. De zaak gaat verder op 13 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.