Moderne dieven

bmw-m6 UTRECHT – De rechtbank veroordeelt 3 autodieven tot straffen van 6 en 7 maanden cel en daarnaast werkstraffen van 160 tot 240 uur.  De dieven hebben in 2 maanden tijd in de duurdere buurten rond Utrecht zoals Bilthoven, Bosch en Duin en Baarn 7 auto’s gestolen.

BMW

De dieven waren zo handig in het elektronisch systeem van de auto doordrongen en zo de auto met hun eigen sleutels konden starten.

Ze hangen ook heel modern omdat ze met hun telefoon foto’s hebben gemaakt van die auto’s. Hun verweer is dat die foto’s naar hun telefoon zijn opgestuurd door iemand anders. Maar helaas geeft hun toestel precies tijd en locatie aan waar op die foto’s zijn gemaakt. En laat dat nou precies de plek zijn waar die dure wagens zijn gestolen.

app

Een verdachte had een app op zijn toestel om informatie op te vragen over auto’s. In die app zijn de nummerborden van de gestolen auto’s ingevoerd. Dank zij onze fijne zendmasten is precies is na te gaan hoe laat de gegevens in de app zijn ingevoerd en op welke plek.

auto

In de auto waarin de boeven werden gepakt, lag een BMW-sleutel en een rol ducttape en een klein apparaat om sloten te bewerken.  In de kofferbak lag een laptop met een icoon van BMW Multitool.De eigenaar van een BMW trof na een mislukte kraak trof zijn zwaar beveiligde BMW aan met open deuren en open ramen. Het was mogelijk om de deuren en de ramen van de auto te ontsluiten, door een sleutel in het slot te steken en deze naar rechts te draaien en enige tijd vast te houden zonder dat er een alarm afging.

De officier van justitie had 15 maanden cel geeist. Maar de rechtbank telt zwaar mee dat de dieven een blanco strafblad hadden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 september 2013 Modern inbrekersgereedschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.