De dronkenlap van de week (11) GHB

ghbUTRECHT – .De 26-jarige Jolanda is achter het stuur betrapt onder invloed van GHB. Dat is strafbaar. GHB werd in de jaren 90 bekend als rapedrug. Verkrachters gooiden het in de drankjes van hun slachtoffers. En ook bij Jolanda lijkt het spul goed te hebben gewerkt, want ze herinnert zich niets. Dat komt vaker voor in de rechtbank.

GHB

Jolanda is met haar auto in de vangrail gereden. Ze was buiten kennis toen de politie haar vond. Het Nederlands Forensisch Instituut vond een hoge dosering  GHB in haar bloed. De hoeveelheid GHB staat niet op de dagvaarding. Het spul is sowieso verboden, maar het NFI meet ook nog de hoeveelheid.

Standaardprocedure is dat de gebruiker vervolgens naar het CBR wordt gestuurd. Dat is bij Jolanda niet gebeurd. Dat is een administatief foutje denkt de politierechter. Daar heeft ze geluk want het CBR pakt het rijbewijs gewoon af en daar is meestal niets aan te doen.

pech

Verder heeft de Jolanda vooral veel pech in haar leven als we haar advocaat Mark Boekhoud moeten geloven. Haar auto was total loss. Ze heeft een nieuwe wagen moeten kopen.

Ze gebruikte het spul als verdovend middel, want Jolanda had veel stress omdat ze in een vechtscheiding was beland en ze haar zoontje niet mocht zien. Daar heeft ze veel van geleerd en de advocaat voegt er nogal onnozel aan toe dat hij er persoonlijk voor in durft te staan dat ze niet weer de fout in zal gaan.  Als hij daar maar geen spijt van krijgt. Hij vraagt om een voorwaardelijke straf.

Rechter en officier reageren niet op dit persoonlijke argument. De officier eist 1000 euro boete waarvan de helft voorwaardelijk. En 10 maanden niet rijden waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Dat is een vriendelijke eis tegen iemand die harddrugs gebruikt achter het stuur. Politierechter Van Driel van Wageningen ziet dan ook geen reden om er iets vanaf te halen.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 september 2013 Dronkenlap van de week 10

20 februari 2013 Dronkenlap van de week 9 Een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.