Het verschil tussen blauw en doorzichtig latex is 15 maanden

latex-gepoederd-blauw-per-1000UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 22-jarige David tot 15 maanden gevangenisstraf waarvan 5 voorwaardelijk. De straf is conform de eis. David was betrokken bij een diefstal met geweld. Op de tape waarmee een matroos van een binnenvaartschip aan een boom was vastgebonden, werd een stukje doorzichtige latexhandschoen gevonden. Op dat stukje handschoen zat DNA van David.

handschoen

Het schip werd leeggestolen. David zat een paar maanden vast en zweeg. Op de zitting vertelde hij opeens dat hij in een snackfabriek werkte en elke dag latexhandschoenen gebruikte. Hij gooide die gewoon weg op straat. De rechtbank weigerde uitspraak te doen. De officier kreeg opdracht om dit verhaal uit te zoeken. In de tussentijd werd David vrijgelaten uit voorarrest.

blauw

De officier ontdekte dat David ten tijde van de overval helemaal niet in de snackfabriek werkte. Bovendien worden in die snackfabriek blauw handschoenen gebruikt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 juli 2013 Zwijgen is voorlopig vrij

19 juni 2013 Zwijgen is zilver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.