Een huilend kind van 7 beschuldigd van verkrachting

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1UTRECHT – Koen is een klein mannetje. Hij zit weggedoken in het verdachtenbankje. Hij is geboren op de dag dat ik zelf 30 jaar oud werd. Ik kom in de knoop met rekenen omdat Koen eruit ziet als een kind, lijk ik zelf direct een stuk jonger. Maar Koen is zelfs al 19 jaar oud.

betast

Koen heeft een meisje een steegje in gedrongen en daar heeft hij haar getast en gezoend. Hij zei ook nog dat hij haar wilde neuken. Het meisje deed aangifte. Ze zit in de zaal met haar naasten en een advocaat. De officier van justitie noemt het poging tot verkrachting.

minderjarige

Advocate Cathy Dijkstra wil dat de 19-jarige zwakbegaafde Koen als een minderjarige wordt berecht. Dat heeft als bijkomend gevolg dat de zaak achter gesloten deuren verder moet. Iedereen mag binnen blijven de slachtoffers, de deskundigen en de ouders van Koen. Alleen een enkele rechtbankjournalist zou de zaal moeten verlaten.

openbaar

Volgens Dijkstra heeft Koen het niveau van een kind van 7.  Dijkstra zegt dat Koen geen vragen kan beantwoorden in het openbaar. Als een huilend kind, gaat hij in een hoekje liggen. Dat komt de waarheidsvinding niet ten goede denkt de advocate.

Het openbaar ministerie dat wel vaker de weg kwijt is, is het met de verdediging eens. De rechters hebben er in de raadkamer al over nagedachte en zij sluiten de deuren. De journalist moet de zaal uit.

De voorlichtster van het openbaar ministerie vertelt een paar uur later alleen dat de officier 1 maand voorwaardelijke jeugddetentie heeft geëist met als bijzondere voorwaarde een verplichte opname en reclasseringstoezicht. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.