Geen straf levensbeëindiging uit liefde voor moeder

gelderlandZUTPHEN – De rechtbank oordeelt dat de 71-jarige Albert Heringa uit Bennekom schuldig is aan het helpen van zijn 99-jarige moeder Moeke bij haar zelfmoord. Heringa krijgt geen straf omdat hij heeft gehandeld uit liefde voor zijn moeder.

medemenselijkheid

Heringa vertelde dat hij heeft gehandeld volgens de universele wetten van de medemenselijkheid. Hij hield zijn moeder sterven omdat haar leven alle kwaliteit leek te verliezen. De rechtbank vindt dat Heringa daar de fout in is gegaan, Hij had een arts moeten zoeken in die situatie. Straf vindt de rechtbank niet nodig.

De officier had 3 maanden voorwaardelijk geëist.

lees ook

24 september 2013 Strafbare hulp bij zelfdoding of de universele wetten van medemenselijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.