1 Miljoen euro hackers opgesloten

RotterdamROTTERDAM – De rechter commissaris stelt 4 mannen  wegens hacking 2 weken in bewaring. Deze Nederlandse hackers  hebben de afgelopen 2 jaar voor 1 miljoen euro van bankrekeningen gestolen. De politie heeft 150 frauduelueze tranacties opgespoord.

malware

De 4 verachten afkomstig uit Alkmaar, Haarlem, Woubrugge en Roden hebben bankrekeningen geplunderd door het installeren van kwaadaardige software op de computers van Nederlandse rekeninghouders. Valse emailberichten met een snelkoppeling die banking malware activeert, gaven de hackers toegang tot de computers van onwetende rekeninghouders.

Het geinstalleerde TorRAT manipuleert het internetbankieren door informatie aan te vullen, te wijzigen of te verwijderen. De malware voegt nieuwe betalingsopdrachten toe of wijzigt ook wel bestaande betalingsopdrachten zonder dat de rekeninghouder dat kan zien.

TorMail

 

Om hun criminele activiteiten af te schermen maakten de verdachten gebruik van TorMail, een gratis dienst die gebruikers in staat stelt anoniem berichten te versturen en te ontvangen. De frauduleuze overboekingen zijn terecht gekomen op bankrekeningen van geldezels. Zij werden geronseld om hun bankrekeningen beschikbaar te stellen of om nieuwe bankrekeningen te openen en hun inloggegevens af te staan. Om het gestolen geld door te sluizen zijn in binnen- en buitenland ook bedrijven opgericht en zakelijke rekeningen geopend.

Bitcoins

 

Bovendien zetten de verdachten vermoedelijk crimineel verkregen geld om in bitcoins, een vorm van elektronisch geld.  Een van de mannen beheerde zelf een bitcoin exchange service, waar geld kan worden omgezet in bitcoins. Het OM heeft 56 bitcoins in beslag genomen met een waarde van 7700 euro. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.