Een veelpleger met een strafblad van 41 kantjes die iedereen aan het lachen krijgt

ZebradreeefUTRECHT – U kunt niet in een groep wonen, maar waarom gaat u steeds stelen, vraagt officier Out aan de 45-jarige Bryan V. Wat zou u doen als u met 20 euro op straat wordt gezet vraagt V. droogkomisch aan de officier. Kan ik erop rekenen dat u niet meer gaat stelen vraagt de officier aan Bryan. Bryan belooft het. Hij wil alles beloven want hij wil zo graag naar buiten.

glimlach

Alle studenten op de publieke tribune schieten tijdens de zitting steeds in de lach en ook de rechters onder leiding van rechter Paul Waarts kunnen een glimlach nauwelijks onderdrukken. Bryan V,. is een veelpleger met 41 veroordelingen op zijn naam, maar toch zorgt hij voor een ontspannen sfeer in de rechtszaal.

Bijenkorf

Bryan kwam in april na 2 jaar uit de ISD-maatregel. Er was veel gedoe omdat er geen woning voor hem was. Binnen 2 maanden ging het mis. Hij vluchtte weg voor de bewakers in de Bijenkorf en hij draaide de cel in wegens diefstal met geweld. Daar zit hij nu 3 maanden Hij heeft net een brief gekregen van de Bo Ex dat hij zich maandag moet melden voor een woning.

grond

Hoe moet dat dan. U heeft geen meubels, gaat u dan niet stelen, wil de officier ook nog weten. Bryan zegt dat hij op de grond kan slapen. Bryan vertelt ook dat er een noodfonds is voor mensen zoals hij. Hij heeft ook nog familie die zal hem ook wel een bank of matras geven. Hij belooft nog drie keer plechtig dat hij nooit meer zal stelen.

positiefs

In de rechtbank ontstaat nu een sfeer waarbij iedereen voelt dat we eindelijk eens iets positiefs kunnen doen met zijn allen. En Bryan is nog een aardig mens ook. Iedereen wil hem helpen. De officier eist een 6 maanden waarvan 3 zodat Bryan maandag zijn huisje in kan. Advocaat Arjan Syrier weet dat hij zo min mogelijk moet zeggen omdat gunstige moment niet te verstoren. Dat doet hij ook. Hij  vraagt de rechtbank direct uitspraak te doen. De rechters nemen de eis over. Bryan mag maandag naar zijn flatje. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 februari 2013 Wachtlijst overstijgend plaatsen lever veelpleger een woonplek op

 15 januari 2013 Met een blauwe zak op straat

11 januarI 2013 Succesvolle ISD maatregel raakt verstopt door gebrek aan woonplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.