Geen straf zwakzinnige aanrander

utrecht2012042700170UTRECHT – Het vonnis is wel openbaar in een minderjarige zaak die achter gesloten deuren is behandeld. De 19-jarige Koen is zo geestelijk zo jong dat hij onder de leeftijd komt waarop strafbare feiten kunnen worden toegerekend. Die leeftijd is 12 jaar en Koen functioneert volgens het vonnis als een kind uit groep 3.

seksuele spanning

Pas in het vonnis komen de feiten naar buiten.  De verdachte was voorafgaand aan het incident gaan zwemmen waar hij seksuele spanning had opgebouwd. Toen hij het meisje zag lopen, vond hij haar mooi. Hij is niet in staat om dit soort gevoelens af te remmen. De verdachte heeft problemen op alle ontwikkelingslijnen, volgens het vonnis.

voorwaarden

Koen heeft een meisje in een steegje gedwongen. Daar probeerde hij haar te zoenen en hij betastte haar. Hij werd vervolgd voor poging tot verkrachting. De officier en de advocaat waren het er over eens dat het om een aanranding ging. De officier eiste 1 maand voorwaardelijk en een serie extra voorwaarden. De rechtbank ontslaat Koen van alle rechtsvervolging. Wel moet Koen het meisje 767 euro schadevergoeding betalen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 oktober 2013 Een huilend kind van 7 beschuldigd van verkrachting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.