Alzheimermoord 3 maanden

twitter_avatar_reasonably_smallUTRECHT – De raadkamer van rechtbank houdt een 83-jarige man uit Doorn 3 maanden binnen. De bejaarde Doornaar wordt ervan beschuldigd dat hij zijn 86-jarige echtgenote heeft gewurgd.

politie

De man belde op 19 oktober de politie. Hij vertelde dat hij zijn vrouw iets ernstigs had aangedaan. Daarop werd hij in bewaring gesteld op verdenking van moord. In het papieren AD vertelt advocate Heleen Peters echter dat de zienswijze van het Openbaar Ministerie geen recht doet aan de zaak.

Alzheimer

Telegraafverslaggever Pieter Buss meldt dat de verdachte de vrouw verzorgde die aan de ziekte van Alzheimer leed. De vrouw terroriseerde haar man en de hele buurt vond dat de man er hulpverlening bij moest halen. Maar de verdachte wilde de verzorging perse alleen doen, twittert Buss.

gevangenis

De bejaarde man zit in een normale gevangenis. Hij is onderzocht en hij is volgens het openbaar ministerie detentiegeschikt. Dat betekent dat hij ook een gevangenisstraf kan krijgen, maar dat zal niet heel veel worden. Er is nog geen datum voor de eerste zitting in deze zaak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.