Hof op zoek naar een forensisch deskundige voor de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

download.jpgARNHEM – Het hof wijst een verzoek af van de 53-jarge Marinus A. die in Maarn zijn vrouw vermoordde. Advocate Susan Koster had gevraagd om een deskundige naar de verhoren te laten kijken. De noodzakelijkheid is niet gebleken vindt het hof, wel mag de advocate vertellen wat zij van die verhoren vindt.

koevoet

A. belde de politie nadat hij zijn vrouw had vermoord. Hij sloeg zijn vrouw met een koevoet omdat ze wilde scheiden, vertelde hij. De lijkschouwer ontdekte echter dat A, zijn vrouw ook nog had gewurgd een uur nadat hij haar had geslagen. Daarom is het volgens de rechtbank moord en geen doodslag, De rechtbank legde 15 jaar op.

deskundige

Advocate Koster  zet in op doodslag om er een lagere straf uit te slepen. Zij had ook  gevraagd om een nieuwe forensisch deskundige. Het hof beslist daarop nog niet. Het hof wil eerst van het NFI weten wie in Nederland dit onderzoek zou kunnen doen. De zaak gaat verder op 19 september met een zitting van de wrakingskamer.  Het hoger beroep gaat verder op 26 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 juni 2013 De man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord in hoger beroep

23 januari 2013 De man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord, blijft 15 jaar binnen.

9 januari 2013 Man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord wilde niet alleen zijn

12 december 2012 Uitstel in de zaak tegen de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

20 september 2012 Het verdriet van de familie van de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

21 juni 2012 Drie maanden voorarrest erbij voor man die politie belde na moord op vrouw

13 juni 2012 Man die politie belde na moord op vrouw blijft binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.