Allemaal verliezers

utrecht2012032700147_thumb3WOERDEN – Cor is buschauffeur. Al 27 jaar fietst hij elke dag dezelfde route naar zijn werk en weer terug. Op 25 april reed Benjamin daar met 2 meisjes op 1 fiets. Cor ergerde zich aan 3 pubers op 1 fiets. Hij werd gesneden. Cor viel. op de grond en hij was boos. Hij wilde de ID-kaart van Benjamin zien, maar Benjamin fietste alleen keihard weg. Een meisje bleef achter.

blauwe plekken

Het 15-jarige meisje wilde er ook vandoor gaan. Toen werd Co echt boos. Hij pakte haar tas. Zij werd boos. Hij hield haar tas achter zijn rug. Dertig seconden later lag het meisje lag op de grond. Ze hebben allebei een blauwe plek in het gezicht. Cor moest mee. Hij zat 6 uur in de cel.

schikking.

Het meisje zegt dat Cor haar 4 keer in het gezicht heeft geslagen. Cor is vanaf dat moment verdachte voor justitie. Dat komt niet overeen met zijn eigen gevoel. Hij voelt zich het slachtoffer van een groepje tieners. Hij weigert dan ook de schikking  van 550 euro te betalen die de officier hem aanbiedt.

filmpje

Ik durf niet eens meer langs die school te fietsen begint. Cor tegen de rechter Wijna. Zij schopte mij eerst, voegt hij eraan toe.  Er is natuurlijk een filmpje. Een scholier heeft het incident gefilmd. Het duurt 6 hele seconden. Rechter Wijna bekijkt het filmpje 4 keer op de zitting. Er is niet te zien dat Cor slaat. Hij duwt wel Er is ook niet te zien dat het meisje schopt zegt rechter Wijna tegen Cor.

volwassen

De officier eist toch 550 euro wegens schoppen en slaan. Advocate Sprengers heeft er veel werk van gemaakt. Ze weet de rechter ervan te overtuigen dat Cor niet heeft geslagen. Wel dat hij heeft geduwd maar dat is volgens de advocate geen mishandeling. De rechter noemt het wel mishandeling. U bent een volwassen man, zegt ze tegen Cor u had van haar tas af moeten blijven. U voelt zich een verliezer maar eigenlijk is iedereen een verliezer in deze zaak, besluit de rechter.

Zij legt 300 euro voorwaardelijk op, want zij vindt dat Cor genoeg gestraft is omdat hij ten onrechte urenlang in de cel is gestopt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.