Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

marihuanabg__1__reasonably_smallUTRECHT – Hoe vindt u het dat u hier wordt beschuldigd van het leiden van een criminele organisatie, vraagt rechter Perrick aan de 54-jarige Mimoun T. Ik was de eigenaar van een coffeeshop en mijn broers werkten er, antwoordt T. Ik vertelde ze wat ze moesten doen maar daar is niets crimineels aan. Ik ben al 30 jaar coffeeshophouder heb nog nooit iets crimineels gedaan, bezweert T.

coffeeshop

Die coffeeshop Shabab. aan de Vleutenseweg in Utrecht werd gesloten na een gecoördineerde actie van de politie waarbij zelfs het leger moest helpen. 150 kilo hennep en een half miljoen euro contanten en wapens was de oogst van de actiedag op 27 november 2012.

Dertien verdachten worden op dit moment vervolgd. Twaalf verdachten maken volgens de officier deel uit van een criminele organisatie. Zeven verdachten zijn er vandaag met hun advocaten en daarmee is de zaal al erg vol. Gelukkig is er maar 4 man politie nodig anders zou het niet passen.

hennep

U kent de gedoogregels wel, vraagt officier van justitie Alexandra Bijleveld. Ik mag 500 gram in de coffeeshop hebben, en daar hield hij zich aan vertelt T. Er is meer gevonden in uw coffeeshop, zegt een van de rechters. Daar begrijpt T. niets van. Ook van de tachtig kilo hennep die in een woning in Breda is gevonden, weet T. helemaal niets.

De zaak gaat morgen verder dan komen er weer 6 verdachten. De andere zittingsdagen zijn 11, 13, 14 en 21 november. Half december is de uitspraak gepland.

lees ook

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de uitwassen van het gedoogbeleid

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.