Hof waardeert inbreker die kiest voor verandering met 6 maanden minder

arnhemARNHEM – Het gerechtshof legt de 24-jarige Jan 2,5 jaar gevangenisstraf op. Jan verdient in hoger beroep een 0,5 jaar. Hij was door de rechtbank tot 3 jaar veroordeeld.

inbraakgolf

Jan zat achter de inbraakgolf in zijn woonplaats Rhenen en omgeving. Politieonderzoek leverde een loods vol gestolen goederen op en een dossier van 1000 pagina´s. De rechtbank achtte 9 zaken bewezen. Het hof schrapt er nog eentje op aandringen van advocaat Willem Jan Ausma. Volgens het arrest, de slotconclusie in deze zaak, was Jan betrokken bij 8 inbraken waarvan 1 met geweld. In 3 gevallen acht het hof alleen heling bewezen.

passend

Het hof noemt de straf, die de rechtbank heeft opgelegd passend. Echter, Jan heeft gezegd dat hij heeft gekozen voor verandering. Het hof stelt vast dat Jan zijn leven ten goede heeft gekeerd.  Omdat verdachte verantwoordelijkheid neemt voor de door hem gepleegde strafbare feiten, ziet het hof reden om tot een andere strafoplegging te komen.

Op 2 februari zien we in de rechtbank hoe het gaat met Jan. Dan vraagt het OM opheffing van de VI. Blijkbaar gaat het niet zo goed. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 oktober 2013 Tachtig procent van alle inbraken in het dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.