Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

toga advocaatUTRECHT – Een dag na de staking lopen alle 17 advocaten in de zaak Peseta weer in toga. De stakingsdag was een sowieso een megadag met een zitting van 13 uur. In toga gaat alles veel sneller. Om vier uur in de middag is deze zitting afgelopen. Voor de 2 officier van het parket Midden Nederland maakt het weinig uit. Ze krijgen net als gisteren de wind van voren.

toga

De start van het onderzoek Peseta ligt 2 dagen lang onder vuur. De 17 Peseta verdachten worden beschuldigd van hypotheekfraude en witwassen. Volgens de advocaten is de start van het onderzoek fout. Het is volkomen onduidelijk waarom hun keurige clienten opeens verdachten werden.  En het openbaar ministerie weigert opheldering te verschaffen hoewel de rechtbank daar om vraagt.

onherstelbaar

Onbetrouwbaar en onherstelbaar dat zijn de woorden die het vaakst klinken vandaag in de rechtbank. Zeven advocaten krijgen vandaag de kans om te vertellen waarom het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk zou zijn.

De 2 officieren krijgen nu de tijd om een reactie te schrijven op de vele verwijten die ze de afgelopen dagen naar het hoofd hebben gekregen. De zaak gaat op 19 november in Lelystad verder met de reactie van het OM en de reactie daarop van de advocaten. Daar is de hele dag voor uitgetrokken.De advocaten die dan niet aan bod komen komen woensdagavond vanaf 19:00 uur in Utrecht weer aan bod. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan 

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

7 november 2012 Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.