Draconische eis tegen medewerker die alleen maar bezig was met de legale verkoop van verdovende middelen binnen coffeeshop Shaba

marihuanabg__1__reasonably_smallUTRECHT – Zelfs aan de pleidooien in de zaak tegen de  verdachten van coffeeshop Shaba komt langzaam een eind. De officier ziet alle 12 verdachten als leden van een criminele organisatie. Het gaat de advocaten vooral om de stellling van het Openbaar Ministerie dat iedereen in de coffeeshop van alles op de hoogte was.

eigenaar

De officier eiste tegen Mimoun T. 3,5 jaar. Volgens het openbaar ministerie is T. de leider. De officier gelooft dat  eigenaar Mimoun T.  vorig  grote partijen hasj aan derden heeft geleverd. Ook werden in de coffeeshop meer softdrugs bewaard en aan klanten verkocht dan toegestaan. Familieleden en andere leden van de criminele organisatie hoorden lagere eisen.

legaal

Tegen de 39-jarige Samir T. is de eis 1,5, jaar cel en 10.000 euro boete. Advocaat Maarten Meulemeesters noemt de eis draconisch. T werkte in de coffeeshop en hij hield zich volgens Meulemeesters bezig met de legale verkoop van verdovende middelen. Dat kan in Nederland.

De officier hangt de hele bende op aan opmerkelijke gesprekken die ze samen voerden. Volgens Meulemeesters is  slechts één tapgesprek heeft kunnen aantreffen binnen de tenlastegelegde periode waaraan Samir T.  deelneemt

draconisch

De eis van 1,5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf staat niet in verhouding tot de omvang van de strafzaak en de vermeende rol die Samir T. heeft gespeeld. Een dergelijke eis van justitie verhoudt zich ook geenszins met de beslissing om T.  heen te zenden. Meulemeesters wil vrijspraak maar hij kan leven met een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf,

Op 21 november komt de laatste advocaat aan het woord. De rechtbank geeft op 5 december alle verdachten het laatste woord. De uitspraken zijn op 19 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.