Een nare verkrachter die iets terugkrijgt van het hof

ArnhemARNHEM – Het gerechtshof legt de 23-jarige Semat Y. 3 jaar gevangenisstraf op vanwege allerlei seksueel intimiderend en gewelddadig gedrag tegen 2 voormalige vriendinnen. Het hof neemt het vonnis van de rechtbank over, alleen de straf verandert iets.

officier

De straf die het hof nu oplegt, is precies wat de offcier in Utrecht in maart  eiste. De rechtbank legde 3 jaar op waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarmee was Semat duur uit want. Die uitspraak betekende netto 6 maanden meer zitten.

Zijn advocate Hester Seton sleept hem in naar Arnhem voor een hoger beroep. Daar nam de advocaat generaal de straf van de rechtbank over. Maar het hof denkt er toch weer anders over.

voorwaardelijk

Het hof ziet, gegeven het feit dat verdachte eerder met justitie in aanraking is gekomen en een voorwaardelijke straf gekregen heeft, thans geen meerwaarde meer in een voorwaardelijk deel bij de aan hem op te leggen gevangenisstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 november 2013 Een nare vrouwenhater wiens hoger beroep slecht begint

21 maart 2013 Een nare jongen die dubbel gepakt wordt door de rechtbank

8 maart 2013 Een machtswellusteling die agressief wordt in een auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.