Vrouwelijke killer eis 9 jaar

rechtbank Oost Brabant

DEN BOSCH –De officier van justitie eist 9 jaar gevangenisstraf tegen de 27-jarige A.S. uit Rotterdam. Deze vrouw heeft op 9 juli 2012 haar vriend, de 24-jarige Laurens Max, neergestoken in de woning van haar ouders aan de Adriaen Baenckertstraat in Geldrop.

noodweer

Een vrouwelijke killer blijft een zeldzaamheid. S. beroept  zich op noodweer. Ze zou door haar vriend bij de keel zijn gepakt. Maar volgens de officier heeft de killer haar verhaal steeds veranderd.  Ook tijdens een reconstructie bleek geen ‘scene’ hetzelfde. Hierdoor is het verhaal van de verdachte niet consistent en daarmee niet betrouwbaar.

bewijs

Het Pieter Baan Centrum kan geen uitspraken doen over de toerekenbaarheid omdat de vrouw niet heeft meegewerkt. Voor de officier is er voldoende bewijs voor doodslag: onomstotelijk is vast komen te staan dat verdachte het slachtoffer eenmaal met een mes in het lichaam heeft gestoken, ten gevolge waarvan het slachtoffer is overleden. Uitspraak 29 november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 januari 2013 Vrouwelijke killer gaat het voordoen 

13 juli 2012 Vrouw steekt vriend dood

e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.