Sukkel is ongepast voor een advocaat tegen een rechercheur

Rechtbank-BredaBREDA –De rechtbank oordeelt dat advocaat Erik Thomas financieel rechercheur heeft beledigd door hem uit te maken voor sukkel tijdens een getuigenverhoor. Thomas krijgt geen straf omdat het 4 jaar geleden is en omdat hij een blanco strafblad had. Wel moet de advocaat de politieman 75 euro immateriële schadevergoeding betalen.

advocaten

De rechercheur werd in november 2009 bij de rechter-commissaris als getuige gehoord in een omvangrijke drugszaak. Bij dit stroeve verhoor waren nog drie andere advocaten aanwezig. De rechercheur werd door deze advocaten zeer kritisch bevraagd en leek moeite te hebben om de aan hem gestelde vragen te beantwoorden. Tijdens dit verhoor noemde Thomas de rechercheur in een verzuchting voor iedereen hoorbaar sukkel.

ongepast

Het uiten van een dergelijke belediging in een verhoor is volgens de rechtbank ongepast. Van een advocaat mag in zo’n setting een zekere mate van professionaliteit worden verwacht. De eis was een boete van 500 euro. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

5 november 2013 Eis boete voor advocaat die sukkel zei

15 juni 20123 Advocaat die sukkel zei naar de meervoudige kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.