Openbaar Ministerie niet ontvankelijk na moord op verdachte

utrecht-20130131-00458_thumb_thumb1UTRECHT – De zaak tegen de 41 jaar geworden Altan S. duurt minder dan 1 minuut. S. is dinsdag in zijn woning in het vredige Leidsche Rijn doodgeschoten. Hij had nog een zaakje openstaan en het was te laat  voor het Openbaar Ministerie om deze zaak nog in te trekken.

huiselijk geweld

Op de dagvaarding staat huiselijk geweld, witwassen en cocaïnebezit. Het was een oude zaak. Advocaat Sanne Schuurman die als enige is verschenen, deelt mee dat de moord niets met deze openstaande zaak te maken heeft.

Het begon zoals vaker in het leven  van Altan S. met huiselijk geweld. Zijn vrouw belde de politie. De politie vond daarna 8 gram cocaïne in de woning. Volgens advocaat Schuurman is dat geen hoeveelheid waarom om mensen worden vermoord. De zaak was in juni aangehouden om getuigen te horen.

Maar op de voortzetting kan S. niet verschijnen. Officier van justitie Nadine Franken vertelt heel keurig  dat de verdachte is overleden. De meervoudige kamer onder leiding van rechter Kranenbroek is niet verrast De 3 rechters denken er 2 seconden over na. Ze verklaren het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk en de zaak is klaar. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.