Fietsendief die scholier in coma sloeg naar Pieter Baan Centrum

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1UTRECHT – De rechtbank stuurt de 32-jarige Dennis E. naar het Pieter Baan Centrum. E. heeft op 1 juli in Utrecht de 18-jarige Thomas Stam in coma geslagen. Stam die net eindexamen had gedaan op het Bonifatiuscollege in Utrecht, maakte een opmerking tegen de verdachte toen deze een fiets leek te willen verkopen. De verdachte sloeg met een palletplank waar spijkers uit staken. Volgens de officier gaat het nog helemaal niet goed met het slachtoffer.

psycholoog

De verdachte was door de rechtbank op de vorige zitting naar de psycholoog gestuurd. Met die psycholoog, heeft hij wel gepraat. De man weigert echter met een psychiater te praten. Advocaat Sander de Korte stelt dat er voldoende onderzoek is gedaan. Maar de rechtbank stuurt de verdachte toch naar het Pieter Baan Centrum om hem daar 6 weken lang te laten observeren.

fiets

Er zijn getuigen in het dossier die aangeven dat E. een fiets te koop aanbood. Maar E. zelf ontkent dit. Hij heeft geen fiets gestolen, benadrukt hij.. Volgens de advocaat was de fiets van de vriendin van de verdachte. De politie heeft de fiets teruggegeven aan die vriendin.

De inhoudelijke behandeling is op 16 april.   (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 oktober 2013 Fietsendief die scholier in coma sloeg naar de psycholoog

13 juli 2013 Fietsendief die scholier in coma sloeg 3 maanden

4 juli 2013 Fietsendief die met palletplank sloeg opgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.