Een kerstkind

utrecht2012032700147_thumb31UTRECHT – Het vrijlaten van geliefden is in de rechtbank altijd een gevoelig moment. Zeker in families die elkaar door dik en dun steunen. De familie N. is volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie. Twee leden van die familie zijn vrijgelaten, maar deze 2 zijn er nu wel om de de laatste pro forma tegen 5 gedetineerde familieleden bij te wonen.

kamp

De groep werd opgepakt na een inval in een kamp waarbij zelfs een Ferrari, geld en wapens werden gevonden. Advocaat Jan Boone heeft 2 leden van de familie vrij gekregen na veel gewraak en gedoe. Dat is voor de andere 5 advocaten bijna een persoonlijke nederlaag. Vandaag halen ze alles uit de kast om ook hun kampers buiten te krijgen.

borgsom

Ik kan mijn cliënt niet uitleggen waarom zij wel vastzitten en die andere 2 niet, klinkt het 5 keer. 9 maanden voorarrest is veel te lang voor deze feiten, vinden alle advocaten. Willem Jan Ausma biedt heel actueel zelfs aan om borgsom neer te leggen. Zijn cliënt Jan wil duizend euro betalen. Dan krijgen de kinderen geen kerstcadeaus, vertelt Ausma, maar de verdachte kan wel naar zijn gezin.

feestdagen

De feestdagen hebben al jaren een vaste plek in de betogen van advocaten als het gaat om de voorlopige hechtenis. Alle advocaten benadrukken dat de vaders naar hun gezinnen moeten. Advocaat Harrold Veen heeft nu zelfs een cliënt die een kind heeft dat op 26 december geboren is. Dat is een dubbele reden.om zijn kamper vrij te laten, voegt hij de rechtbank toe.

criminele organisatie

Officier Justine Beumer verzet zich fel. Deze familie is een criminele organisatie die niets anders deed dan crimineel bezig zijn. Zij beperkt zich tot een droge keiharde opsomming van de feiten. Rechtbankvoorzitter Grapperhaus geeft haar ten dele gelijk. De bezwaren blijven van kracht.

schorsing

Grapperhaus maakt het spannend voor het publiek. Maar de 5 kampers komen vrij. Hun persoonlijk belang telt het zwaarst. Of het kerstkind mee heeft geteld weten we niet. Dat gaat in het gejuich van het publiek verloren. De zaak tegen 8 vrije verdachten gaat verder met 3 zittingsdagen in januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 oktober 2013 Betrouwbare rechters laten de kampers van Jan Boone toch maar vrij

10 oktober 2013 De rechtbank in Utrecht is betrouwbaar en Jan Boone krijgt geen nieuwe rechters

26 september 2013 Is de rechtbank in Utrecht betrouwbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.